19-letna Celjanka in 23-letni Celjan v stanovanju gojila konopljo

21. 10. 2014 13:01

konoplja_v_stanovanju_celjeCeljski policisti so na podlagi odredbe sodišča minulo soboto opravili hišno preiskavo v stanovanju stanovanjskega bloka v Celju. V slednjem sicer nihče ni prebival, najemnica je 19-letna Celjanka, ki živi drugje.

Policisti so pri hišni preiskavi ugotovili, da je manjše stanovanje  v celoti prirejeno za gojenje konoplje. Na oknih so nameščene casino folije, v notranjosti pa vsa oprema, potrebna za gojenje prepovedane droge konoplje. Policisti so v stanovanju našli in zasegli tako opremo za gojenje konoplje kot tudi okoli 40 sadik konoplje, visokih do 170 cm.

Z zbiranjem obvestil so celjski policisti prišli do podatka, da konopljo v stanovanju gojita 23-letni Celjan in 19-letna Celjanka, najemnica stanovanja. Policisti so včeraj opravili še hišno preiskavo pri osumljenem 23-letniku in našli večjo količino  posušene konoplje, pripravljene za prodajo.

Oba bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja – Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika.

Vir in foto: PU Celje

Oznake: , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 0,742 seconds.