25-letnega Mariborčana naj bi do smrti zabodel Celjan

26. 03. 2018 13:39

noz-umor1Glavni osumljenec za smrt povzročeno v množičnem pretepu, ki se je v začetku januarja zgodil v Mariboru, naj bi prihajal iz Celja oziroma okolice.

25-letnega Mariborčana naj bi 35-letni Celjan zabodel medtem, ko je ležal na tleh in so ga pretepali. Sodišče bo zato odločalo, ali je šlo morebiti za prekoračen silobran.

Iz Policijske Uprave Maribor so danes sporočili, da so odvzeli prostost 35-letnemu moškemu iz območja Celja. Osumljen je, da je prav on v množičnem pretepu, ki se je zgodil v začetku januarja v Mariboru, zabodel 25-letnega Mariborčana, ki je nekaj dni zatem umrl v bolnišnici. Osumljeni naj bi pripadal skupini Celjanov, ki so bili tudi vpleteni v množični pretep. 35-letnika naj bi že januarja zaslišali glede dogodka, vendar mu takrat prostost še ni bila odvzeta.

Kot so sporočili iz PU Maribor, so na podlagi zbranih obvestil in dokazov ugotovili, da je osumljeni medtem ko je ležal na tleh in so ga pretepali trije Mariborčani vključno z žrtvijo, izvlekel nož in zabodel 25-letnega Mariborčana, ki je nekaj dni zatem umrla v bolnišnici.

Neposredni kontakt med osumljenim in žrtvijo potrjujejo tako pridobljeni dokazi kot tudi sledovi na samem kraju kaznivega dejanja. Sledi, ki so jih našli na kraju, so biološke in kontaktne, kar nesporno dokazuje, da je ovadeni utemeljeno osumljen kaznivega dejanja.

Sedaj bo sodišče odločalo, ali je šlo morebiti za prekoračen silobran. Za kaznivo dejanje posebno hude telesne poškodbe s posledico smrti je po kazenskem zakoniku v Sloveniji zagrožena kazen od treh do 15 let zapora.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 1,514 seconds.