25-letni Žalčan v dveh stanovanjih v Celju gojil konopljo


Celjski policisti so v preteklih dneh na dveh lokacijah v Celju, katerih najemnik je 25-letni  Žalčan, opravili hišno preiskavo in našli ter zasegli okoli 3 kg posušene konoplje ter opremo za gojenje le te.

25-letni Žalčan je imel v Celju najete prostore stanovanjske hiše in stanovanje v stanovanjskem bloku.  Na obeh lokacijah je imel prostore prilagojene za gojenje konoplje.

V prostoru stanovanjske hiše v Celju so policisti pri hišni preiskavi v dveh ločenih prostorih našli in zasegli opremo za umetno gojenje prepovedane droge konoplja in sicer dva šotora, žarnice, ventilatorje, gnojila, transformatorje, lončke za gojenje ter nekaj delcev posušene konoplje.

V nadaljevanju so hišno preiskavo opravili še v stanovanju v Celju, kjer so našli in zasegli opremo za umetno gojenje prepovedane droge konoplja ter okoli 3 kg konoplje, ki jo je 25-letnik sušil na stojalu.

25-letnega Žalčana in dva sostorilca, doma iz Celja,  bodo policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami  nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog člen 186/I KZ-1.

Vir in foto: PU Celje