26-letnik bežal pred policisti, se zaletaval v njihova vozila ter enega policista poškodoval


Celjski kriminalisti so v sodelovanju s policisti Policijske postaje Slovenske Konjice pretekli vikend obravnavali šestindvajsetletnika iz območja Slovenskih Konjic, ki je v noči iz 21. na 22. september  s svojim osebnim avtomobilom divjal po konjiških cestah, so sporočili iz PU Celje.

Policisti so 26-letnika poskušali večkrat ustaviti, vendar ta ni upošteval znakov za ustavljanje z rdečo lučjo ali znakov modrih utripajočih luči in zvočnih signalov službenih vozil policije, ampak je nadaljeval z nevarno in brezobzirno vožnjo.

V Ločah je šestindvajsetletnik namerno zapeljal proti enemu izmed policistov ter ga poskušal povoziti, kar je policist preprečil tako, da je odskočil iz vozišča, voznik pa je z vožnjo nato nadaljeval proti Ponikvi. Policisti so vozili za njim, šestindvajsetletnik pa se je med vožnjo večkrat nenadoma ustavil ter sunkovito zapeljal vzvratno in namerno štirikrat trčil v službena vozila policije.

Policisti so v nadaljevanju šestindvajsetletnika obvladali in mu odredili pridržanje. S kazensko ovadbo so ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po 299. členu  Kazenskega zakonika, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil  pripor.

S svojimi dejanji je šestindvajsetletnik na službenih vozilih policije povzročil  za okoli 2.000 € škode ter lažje poškodoval enega od policistov.

Za omenjeno  kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do pet let.