30-letni Velenjčan policistki grozil z ubojem


Po poročanju tiskovne predstavnice PU Celje so minuli teden celjski kriminalisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja  Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi. 30-letni Velenjčan je namreč na zaslišanju na  Okrajnem  sodišču v  Velenju grozil  velenjskima policistkama.

Obdolženi je na sodišču obe policistki žalil. Med zaslišanjem je eni od policistk izrekel tudi več groženj z ubojem. Kljub temu, da je sodnica obdolženega opozorila, naj preneha groziti policistki, je le-ta na sodišču z grožnjami nadaljeval. Po izrečenih grožnjah je odšel na metadonsko terapijo v velenjski zdravstveni dom, po vrnitvi pa je policistki pred sodiščem ponovno grozil z ubojem.

Zaradi izrečenih groženj so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje 30-letnemu Velenjčanu odvzeli prostost in mu odredili policijsko pridržanje. Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Celju so pri njemu opravili hišno preiskavo. Iskali so orožje, z uporabo katerega je obdolženec policistki grozil. Po zaslišanju so kriminalisti 30-letnega osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju, ki mu je zaradi groženj, izrečenih policistki, odredil pripor.

Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan in tudi pravnomočno obsojen za kazniva dejanja z elementi nasilja (ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru, ogrožanje varnosti, lahka telesna poškodba in tudi preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi).

Zaradi  suma storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po IV. odstavku 299. člena Kazenskega zakonika mu grozi zaporna kazen od enega do petih let.

(Fotografija je simbolična).

eH