34-letnemu Celjanu zasegli heroin


OLYMPUS DIGITAL CAMERAKonec preteklega tedna so celjski policisti in kriminalisti na podlagi odredbe Orožnega sodišča v Celju opravili hišno in osebno preiskavo pri 34-letnemu Celjanu.

Pri hišni preiskavi so našli in zasegli okoli 50 g prepovedane droge heroin, manjšo količino denarja, komunikacijska sredstva in predmete, ki jih je uporabljal pri preprodaji prepovedane droge.

Pred tem so ga zalotil pri prodaji dnevnega odmerka heroina, pri sebi pa je imel še dva odmerka  pripravljena za prodajo.

S prodajo  zaseženega heroina bi 34-letni Celjan na črnem trgu pridobil najmanj 3.000 € protipravne premoženjske koristi, saj je bilo nedvoumno ugotovljeno, da je osumljeni nabavljal večje količine prepovedane droge, ter jo nato prepakiral in preprodajal v manjših količinah.

Kriminalisti so 34-letnega osumljenca, ki so ga zaradi tovrstnih kaznivih dejanj obravnavali tudi že v preteklosti, s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja – Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je  odredil pripor.

Vir in foto: PU Celje