36-letniku so policisti letos zasegli že deset vozil

03. 12. 2020 11:31

Sinoči so konjiški policisti na območju Loč obravnavali 36-letnega voznika osebnega vozila, ki je brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola vozil neregistrirano osebno vozilo, na katerem je imel nameščene registrske tablice, ki niso pripadale vozilu, ki ga je vozil.

36-letnik je poleg omenjene kršitve, vozil tudi v času omejitve gibanja. Policisti so 36-letniku vozilo zasegli in izdali obdolžilni predlog. Za sinočnje prekrške mu sledi 3.100 € globe.

Stari znanec policije

Pred sinočnjim zasegom, so mu od junija letos, zasegli še devet vozil. Vsa vozila so bila na podlagi odločitve sodišča uničena.  Več vozil so mu zasegli tudi že v preteklih letih.

36-letnik, doma z območja Policijske postaje Slovenske Konjice, je v večini primerov, ko so ga policisti obravnavali in vozila zasegli, vozil pijan. Sinoči je imel 0,73 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi pogoste vožnje pod vplivom alkohola in drugih prekrškov je 36-letnik v prometu nevaren tako sebi kot tudi drugim udeležencem. Vozila, ki jih uporablja so v večini primerov stara in pogosto neizpravna  ter s tem tudi nevarna.

Letos so na območju Policijske uprave Celje voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, zasegli 525 vozil.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 8,277 seconds.