39-letni Celjan organiziral združbo preprodajalcev trdih drog; policija izvedla 7 hišnih preiskav (foto)

04. 06. 2018 15:12

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Celje so ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Celju in v sodelovanju z Generalno policijsko upravo ter kriminalisti policijskih uprav Ljubljana in Maribor, v četrtek, 31. maja 2018, zaključili z obsežno preiskavo v zvezi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po 186/I-III členu Kazenskega zakonika.

pistola_junij_2018Zaradi suma storitve 120 kaznivih dejanj so kazensko ovadili 8 oseb, starih od 24 do 41 let.

Ob zaključku preiskave, v kateri so sodelovali pripadniki Specialne enote policije in Posebne policijske enote Policijske uprave Celje, je bilo po odredbi sodišča opravljenih 7 hišnih preiskav, od tega 5 na območju Celja
in po ena v Mariboru in Ljubljani. Sedmim osebam smo odvzeli prostost, ena oseba je še na begu in je zanjo razpisano iskanje.

konoplja_junij_2018V kriminalistični preiskavi, ki se je začela v septembru 2017 in v kateri so bili uporabljeni tako klasični kot tudi prikriti preiskovalni ukrepi, je bilo ugotovljeno, da je 39-letnik z območja Celja organiziral mrežo uličnih prekupčevalcev, v katero je bilo vključeno najmanj 5 oseb, ki so na širšem območju Celja in Maribora oskrbovali odvisnike s prepovedano drogo heroin in kokain. Celjski organizator je prepovedane droge nabavljal pri 26-letnemu Ljubljančanu, jo prevažal na območje Celja in jo v manjših količinah razdelil svojim prekupčevalcem, katerim je dajal tudi navodila o načinu izvrševanja kaznivih dejanj.

denar_junij_2018Akterji kriminalne združbe so mesečno prodali najmanj 1 kg kokaina in 0,5 kg heroina. Z drogo so oskrbovali najmanj 75 oseb. V času preiskave je eden izmed odvisnikov zaradi predoziranja s kokainom, ki ga je nabavil pri
osumljencih tudi umrl.

V času izvajanja ukrepov in na hišnih preiskavah so zasegli:

– 2 kg prepovedane droge heroin,
– 1,6 kg prepovedane droge kokain,
– 1 kg prepovedane droge konoplja.
– 3 kg snovi za večanje mase drog (paracetamol in kofein),
– 340 sadik konoplje gojene v umetnih pogojih s pripomočki za gojenje,
– 3 pištole z naboji,
– elektronske naprave, ki so jih uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj,
– pripomočki za razpečevanje drog,
– denar, ki je bil pridobljen s kaznivimi dejanji v višini dobrih 12.800 € ter
– osebni avtomobil za katerega je bila podana pobuda za začasno zavarovanje zahtevka za odvzem protipravne premoženjske koristi.

droga_heroin_kokain_junij_2018_bŠest osumljenih so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Štirim je odredil pripor, dvema pa hišni pripor.

Trije, od skupno osmih osumljenih, so specialni povratniki, ki so zaradi preprodaje prepovedanih drog že prestajali zaporno kazen.

*foto: PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 0,896 seconds.