46-letni Velenjčan osumljen umora 33-letne partnerke


zaporKot smo poročali, so včeraj, 27. decembra 2015, zgodaj zjutraj, iz Zdravstvenega doma Velenje poklicali na Policijsko postajo Velenje in sporočili, da je moški k njim pripeljal mrtvo žensko.

Po do sedaj zbranih podatkih naj bi osumljeni 46-letni Velenjčan s svojim osebnim vozilom pripeljal na parkirni prostor pred vhod dežurne ambulante Zdravstvenega doma v Velenju in dežurnemu povedal, da je pripeljal partnerko, ki jo je ubil. Dežurna ekipa je poskušala 33-letnico oživljati, vendar je bilo prepozno.

Ogled kraja kaznivega dejanja sta v sodelovanju z ogledno skupino kriminalistov Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje opravili preiskovalna sodnica in državna tožilka. Za pokojno je bila odrejena sodna obdukcija.

Z ogledom kraja kaznivega dejanja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta bila izvenzakonska partnerja pred tem na koncertu v Velenju, tam sta se sprla in peš odšla proti domu. Na Prešernovi cesti v Velenju, v neposredni bližini vrtca Najdihojca, je osumljeni 46-letnik fizično obračunal s 33-letno partnerko.

Po dejanju jo je pustil na kraju in odšel po vozilo, s katerim jo je odpeljal do zdravstvenega doma. Pred tem je na družbenem omrežju še objavil zapis.

S sodno obdukcijo, ki je bila opravljena danes, je bilo ugotovljeno, da je 33-letnica umrla zaradi zadušitve. Policisti in kriminalisti so osumljenemu 46-letnemu moškemu odvzeli prostost, danes ga bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Umor po 116/I Kazenskega zakonika privedli k preiskovalnemu sodniku.

Za storjeno dejanje mu grozi najmanj petnajst let zaporne kazni.

Osumljenega so policisti in kriminalisti v preteklosti že obravnavali. Pravnomočno je bil obsojen za kazniva dejanja z elementi nasilja in s področja premoženjske kriminalitete.