Aretaciji se je upiral z nožem


Danes dopoldne so policisti ob jezeru v Velenju prijeli 27-letnega državljana Nemčije,  za katerim so avstrijski varnostni organi razpisali evropski priporni nalog. 27-letni Nemec  je osumljen storitve več vlomov in tatvin v okrožju avstrijske Koroške in Štajerske.

Avstrijski varnostni organi so v petek, 27. julija 2012, slovenske varnostne organe obvestili o izvajanju obsežno akcije iskanja 27-letnega Nemca, ki se giblje ob avstrijsko–slovenski meji, natančneje na območju, kjer je na slovenski strani Dravograd.  Opozorili so, da gre za nevarno osebo, ki naj bi bila oborožena.

Danes okoli 9. ure so policisti Postaje Prometne policije Celje v Velenju, v bližini jezera, opazili osebo, ki je ustrezala opisu iskanega Nemca. Ko so ga hoteli prijeti, je 27- letnik stekel v jezero, od koder se je nato vrnil in skušal z nožem napasti policiste.  Policisti Postaje prometne policije Celje so ga v sodelovanju z velenjskimi policisti obvladali in v nadaljevanju pridržali do izročitve Avstrijskim varnostnim organom.

V postopku prijetja ni bil nihče poškodovan.

* fotografija je simbolična