Avto na streho, helikoptersko posredovanje, po trčenju v drevo še požar

04. 02. 2020 07:30

rp_112logo.jpgVčeraj je ob 5.26 v Ulici Dušana Kvedra v Šentjurju v stanovanju v tretjem nadstropju zaradi poškodovane cevi iztekala voda. Gasilci PGD Šentjur so zaprli glavni vodovodni ventil, s tehničnim posegom odprli vrata in nudili pomoč onemogli osebi. Zaradi iztekle vode sta poškodovani dve stanovanji.

Ob 9.43 je v Brezovi, občina Celje, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, postavili vozilo na kolesa in ga izvlekli na cestišče ter z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Ob 16.02 je helikopter Slovenske vojske skupaj z ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor poletel v Celje, od koder je iz tamkajšnje splošne bolnišnice prepeljal obolelo osebo v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Ob 16.08 so v Trnovem, občina Laško, gasilci PGD Sedraž podrli in odstranili nagnjeno drevo, ki je ogrožalo promet na lokalni cesti.

Ob 19.31 je v naselju Lahov Graben, občina Laško, osebno vozilo trčilo drevo in zagorelo, zagorelo pa je tudi okoli 400 kvadratnih metrov trave in rob gozda. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka in požar pogasili ter s termovizijsko kamero pregledali okolico in pogašeno vozilo. V nesreči se je poškodovala ena oseba, oskrbeli so jo reševalci NMP Laško.

Ob 19.34 je v Hrastju v občini Šentjur kombinirano vozilo zapeljalo na večjo skalo na vozišču, zaradi česar je iz vozila iztekalo motorno olje. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka ter nevtralizirali in z vpojnimi sredstvi posuli razlito olje po cestišču.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje (klik!)

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,983 seconds.