Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta med Šempetrom in Žalcem dlje časa zaprta

18. 05. 2022 17:03

Avtocesta Ljubljana – Maribor je bila med priključkoma Šempeter in Žalec, v Arji vasi v smeri Maribora zaradi prometne nesreče dlje časa popolnoma zaprta. Nastajali so zastoji, tako na avtocesti kot na regionalnih cestah.

V sredo ob 16. uri so policisti obravnavali prometno nesrečo na avtocesti v Gotovljah smer proti Mariboru. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Šempetra proti Arja vasi. Zaradi prekratke varnostne razdalje je trčil pred seboj vozečo voznico osebnega vozila, katere vozilo je odbilo v betonsko varovalno ograjo in se po trčenju prevrnilo na streho. V prometni nesreči so bili trije udeleženci lažje telesno poškodovani. Zaradi reševanja prometne nesreče je bila AC nekaj časa zaprta. Zoper povzročitelja sledi hitri postopek.

Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovani osebi, odklopili električne vire napajanja na udeleženih vozilih in spremljali stanje udeleženega električnega vozila s termovizijsko kamero. Reševalci NMP Celje so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico, pa so sporočili s centra za obveščanje.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 12,821 seconds.