Branko Maček priznal krivdo, čaka ga nižja kazen

14. 06. 2014 22:18

Sodišče CeljeBranko Maček je priznal krivdo za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, v kateri so leta 2009 umrli trije mladi ljudje. Maček bi zato po spremenjeni obtožnici včeraj že moral dobiti novo kazen, a je sodnica narok prestavila na torek.

Spomnimo: Polzelan Branko Maček je 2. oktobra 2009 na avtocesti pri Arji vasi v jutranjih urah z vožnjo po napačnem pasu in pijan ubil tri mlade Celjane: Petra Kračuna, Tjašo Godec in Natašo Koštomaj.

51-letnik naj bi v torek izvedel, za koliko časa bo še šel v zapor, saj je sodnici za izrek kazni manjkalo nekaj podatkov: iz Okrajnega sodišča v Žalcu ni dobila podatkov o njegovi predkaznovanosti, svojci pokojnih pa niso bili obveščeni o včerajšnjem predobravnavnem naroku, da bi lahko priglasili premoženjskopravne zahtevke, poročajo Slovenske novoce.

Branko Maček je krivdo priznal, saj spremenjena obtožnica pomeni občutno nižjo kazen – čaka ga namreč kazen za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, za kar je pri nas zagrožena kazen do 8 let zapora.

Podrobnosti najdete v članku:

Branko Maček bo novo, 
nižjo kazen dobil v torek

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 4,720 seconds.