Celjan osumljen dvajsetih kaznivih dejanj ostal v priporu

06. 05. 2020 15:28

Minuli konec tedna so celjski policisti pri vlomu v trgovino na Ulici frankolovskih žrtev v Celju, prijeli 42-letnega Celjana, ga pridržali ter s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Ko so ga zalotili v trgovini, je imel pripravljenih za dobrih 800 € cigaret, čokolad in vžigalnikov, ki jih je nameraval ukrasti. Za dobrih 1.500 € škode je lastnikom povzročil s poškodovanjem vrat.

42-letnik je med drugim osumljen ropa invalidnega občana, konec marca letos na Mariborski ulici v Celju. Občanu je ukradel denarnico s 150 € gotovine. Isti dan je iz odklenjene kleti stanovanjske hiše ukradel več različnega orodja, kamero in več drugih stvari vrednih dobrih 500 €. Pri tatvini ga je zalotil lastnik in ga skušal zadržati, vendar ga je 42-letnik odrinil in pobegnil z ukradenim.

V zadnjih mesecih je vlomil v trgovino s čevlji v Celju in ukradel več parov obutve. V trgovskem centru v Celju je iz ene od trgovin ukradel tri dražje kose oblačil.

Poleg omenjenega je najmanj šestkrat vlomil v gostinske lokale v Celju. Kradel je hrano, pijačo in denar. Osumljen je tudi storitve več tatvin v trgovinah. V štirih primerih je osumljen tudi kršitve nedotakljivosti stanovanja. Dvakrat je vlomil v nenaseljeno stanovanje na Mariborski ulici, dvakrat pa v prostore nekdanjega gostinskega lokala na Aškerčevi ulici v Celju in bival v omenjenih prostorih.

42-letnika, sicer odvisnika od prepovedanih drog, so policisti v preteklosti zaradi tovrstnih kaznivih dejanj že večkrat obravnavali in kazensko ovadili. Bil je tudi že obsojen.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 10,553 seconds.