Celjski kriminalisti 38-letnemu Žalčanu zasegli večjo količino konoplje (foto)


Po poročanju PU Celje so policisti Policijske postaje Žalec in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje v torek, 2. avgusta 2011, na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 38-letnemu občanu doma iz območja Upravne enote Žalec ter zasegli večjo količino konoplje.

Pri hišni preiskavi so našli in zasegli 389 rastlin prepovedane droge konoplje, visokih okoli 150 cm ter luči, ventilatorje, prezračevalnike in druge pripomočke za gojenje konoplje pod umetnimi pogoji. Občan je konopljo gojil v večjih kadeh v štirih sobah stanovanjske hiše.

Iz ene umetno vzgojene rastline se običajno pridobi najmanj 30 g posušenih cvetov- vršičkov, kar pomeni, da bi 38-letni osumljenec v omenjenem primeru dobil približno 12 kg konoplje, s prodajo katere bi lahko zaslužil okoli 48.000 €.

Osumljenega  38-letnega občana bodo žalski policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami po 186/I členu Kazenskega Zakonika -1 kazensko ovadili.