Celjski kriminalisti na območju Otiškega vrha odkrili prirejen prostor za gojenje konoplje


Po poročanju PU Celje so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje v preteklih dneh na podlagi zbranih obvestil ter na podlagi izdane odredbe Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu opravili hišno preiskavo v stanovanjski hiši na območju Otiškega vrha, v občini Dravograd.

V posebej urejenem kletnem prostoru so našli dva prostora prirejena za hidroponično gojenje prepovedane droge konoplje.  Oba prostora sta bila zelo dobro urejena in opremljena s kakovostno opremo za nadzor rasti ter vzdrževanje toplote in vlage v prostoru.

35-letni osumljenec je za gojenje konoplje uporabljal umetna gnojila in druge kemikalije. Za ustrezno in učinkovito zračenje pa je v prostore dovajal potreben zrak in tako poskrbel da vonj konoplje ni izstopal v okolju.

Kriminalisti so poleg že pridelane konoplje in manjših količin hašiša našli in zasegli še več kot 70 rastlin konoplje, s katerimi bi osumljeni v laboratoriju pridelal večjo količino močne konoplje t.i. »skunka«, katerega kilogram na črnem trgu dosega ceno med 4. 000 in 5.000 €

Kriminalisti bodo osumljenega 35-letnika z območja Otiškega vrha kazensko ovadili.