Celjski kriminalisti našli ukradeno motorno kolo


V soboto, 14. 7. 2012, ob 15:33, so bili policisti na OKC PU Celje obveščeni o vlomu v garažo ene izmed večstanovanjskih hiš v Štorah. Takrat še neznani storilec je v času od 1. do 14. 7. 2012 vlomil v garažo in iz nje odtujil registrirano motorno kolo znamke Suzuki GSR 600, motoristične čevlje, dve čeladi in motoristično oblačilo, so sporočili iz PU Celje.

Na podlagi najdenih sledov pri ogledu  kraja kaznivega dejanja in na podlagi zbranih obvestil, so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje, v sodelovanju s policisti Policijske postaje (PP) Celje, 23. 7. 2012, nekaj po četrti uri popoldne, odvzeli prostost in na podlagi določb Zakona o kazenskem postopku (ZKP-1) pridržali 21-letnega moškega iz Šentjurja pri Celju. Med pridržanjem so na podlagi pisne odredbe pristojnega okrožnega sodišča iz Celja opravili hišno preiskavo in na naslovu, ki ga je navedel osumljeni, našli in zasegli odtujeno motorno kolo, v vrednosti okoli 4.000 EUR.

Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bodo zoper omenjenega, ki je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja velike (vlomne) tatvine (205/I-1 člen KZ-1) in tatvine motornega kolesa (204/I-1 člen KZ-1), podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Celju.

* fotografija je simbolična