Celjski kriminalisti ovadili goljufa

01. 10. 2015 11:05

policijsko_porociloCeljski  kriminalisti so na področju gospodarske kriminalitete uspešno zaključili preiskavo, povezano z bančnim kreditiranjem. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj Poslovne goljufije in Ponarejanja listin so kazensko ovadili dve osebi.

32-letni direktor sedaj že izbrisane gospodarske družbe iz Ljubljane, je v sostorilstvu s 47-letnikom iz Ljubljane v letih 2007 in 2008 pri banki z območja Celja najel 13 kreditov, namenjenih za financiranje nabave novih motornih vozil.

Omenjena sta po prvih osmih kreditih obveznosti banki po prodaji vozil poravnala, s čimer sta pridobila zaupanje bančnih uslužbencev za odobritve novih posojil. S temi sta nabavila skupno 136 motornih vozil, s sredstvi od prodaje pa zadnjih 5 kreditov nista vrnila in sta banko oškodovala za okoli 1,5 milijona evrov.

Po zapadlosti kreditov sta osumljena banki predložila še ponarejeno listino, s katero sta lažno prikazala, da nobenega od financiranih vozil še nista prodala ter s tem dodatno zavedla bančne uslužbence.

Za kaznivo dejanja Poslovne goljufije je zagrožena zaporna kazen do desetih let, za kaznivo dejanje Ponarejanja listin pa zaporna kazen do dveh let.

* Fotografija je simbolna

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,977 seconds.