Celjski kriminalisti preiskali več drznih tatvin in vlomov v stanovanjske hiše


Iz policijske postaje PU Celje so sporočili, da so petek, 22. julija 2011, v dopoldanskih urah, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje v Celju opazili 27-letnega osumljenca iz območja Upravne enote Slovenska Bistrica, ki so ga že dlje časa iskali zaradi izvrševanja drznih tatvin in vlomov v stanovanjske hiše na območju Policijske uprave Celje.

Kriminalisti so poskušali osumljenega 27-letnika prijeti, vendar jim je z vozilom pobegnil. Osumljeni je vozil iz območja Celja v smeri Ljubljane. Med begom  je storil več cestno prometnih prekrškov in s svojim početjem ogrožal večje število udeležencev v cestnem prometu, nakar je trčil v policijsko vozilo.

27-letnemu osumljencu so kriminalisti in policisti odvzeli prostost ter zanj odredili pridržanje. Na podlagi zbranih obvestil in opravljenih preiskav so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, skupaj s policisti policijskih postaj Slovenske Konjice, Velenje in Laško ugotovili, da je osumljeni izvršil več tatvin, drzno tatvino in najmanj pet vlomov v stanovanjske hiše.

Po zbranih obvestilih je bil 27-letni osumljenec s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju, ki mu je odredil pripor.

Zaradi njegove predrzne vožnje policisti Postaje prometne policije Ljubljana zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja predrzne vožnje v cestnem promet po 324. členu KZ-1.