Celjski kriminalisti preiskali več vlomov ter odvzeli prostost 35-letnemu državljanu BiH in njegovi partnerki (foto)

02. 03. 2012 12:33

Celjski kriminalisti so odvzeli prostost petintridesetletnemu državljanu Bosne in Hercegovine in njegovi enaintridesetletni izvenzakonski partnerki, doma iz območja Upravne enote Hrastnik, poročajo iz PU Celje. Petintridesetletnik je osumljen šestnajstih kaznivih dejanj velikih tatvin ter po enega  kaznivega dejanja prikrivanja, odvzema motornega vozila, tatvine in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Njegova enaintridesetletna partnerka je osumljena storitve treh kaznivih dejanj velikih tatvin. Celjski kriminalisti so v sodelovanju z ljubljanskimi  policisti in  kriminalisti pri osumljenih opravili  več hišnih preiskav. V enem izmed najetih stanovanj  so našli večji del ukradene zlatnine in drugih predmetov ter več kosov strelnega orožjaOsumljenega so v nadaljevanju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Konec leta  2010 je osumljeni petintridesetletnik vlomil v stanovanjsko hišo v Celju ter nasilno odprl kovinski trezor in ukradel  več kosov različnega nakita, ročnih ur, denarja in LCD televizor. Lastnici je z dejanjem povzročil za dobrih 25.000 € škode. Poleg tega ji je ukradel  še bančno kartico  in  na različnih bankomatih na območju Zasavja in Ljubljane dvignil 1.550 €.

Petintridesetletnik  in njegova enaintridesetletna partnerka sta večino vlomov v stanovanjske hiše izvršila  v letu 2011. Meseca maja  sta vlomila v stanovanjsko hišo na območju Radeč in ukradla  zlatnino, denar ter pištolo znamke Beretta in lastniku povzročila za dobrih 2.000 € škode.

Najaktivnejša sta bila v poletnih mesecih preteklega leta,  ko sta  med drugim vlomila v stanovanjsko hišo na območju Slovenskih Konjic in ukradla  umetniške slike, zlatnino, ročne ure in rezervne ključe avtomobila, vse skupaj vredno okoli 70.000 €.  Osumljeni je v istem obdobju vlomil še v stanovansjki hiši na območju Vrhovega in Radeč. V prvem primeru je odnesel  zlatnino  vredno okoli 25.000 €, v drugem primeru  pa več tehničnih predmetov, različno zlatnino ter več gotovine. V tem primeru so lastniki škodo ocenili na dobrih 7.000 €. Poleg omenjenega je petintridesetletnik osumljen še vlomov v stanovanjske  hiše v Slovenski Bistrici in v Ljubljani,  kjer je s tatvino zlatnine, tehničnih predmetov in drugih vrednejših stvari, lastnike oškodoval za dobrih 15.000 €.

V istem časovnem obdobju je osumljeni petintridesetletnik vlomil  tudi v stanovanjsko hišo na območju Litije, od koder je poleg prenosnega sefa z gotovino, zlatnino in ročnimi urami, ukradel še osebni  avtomobil znamke Citroen C4. V tem primeru je lastnikom povzročil za dobrih 60.000 € škode.

Meseca julija je osumljeni s pomočjo svoje izvenzakonske partnerke vlomil v stanovanjsko hišo na območju Slovenskih Konjic. Ukradla sta več tehničnih predmetov in zlatnine.  Po vlomu je osumljeni ukradene  predmete pustil ob cesti in čakal, da jih pride iskat  njegova izvenzakonska partnerka. V tem so se mimo  pripeljali policisti, ki so opazili osumljenega ob predmetih in  ga poskušali prijeti. Osumljeni je zbežal v gozd in  ustrelil proti policistu. Med begom je na območju Slovenskih Konjic ukradel osebni avtomobil znamke Volkswagen Golf, in ga  zapustil na območju Zasavja. Iz avtomobila je za nameček ukradel še električno orodje. Osumljeni je sicer dlje časa za vožnjo uporabljal v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Audi A6.

Osumljeni petintridesetletnik in njegova enaintridesetletna partnerica sta lani v sostorilstvu z drugimi, za zdaj še neidentificiranimi osebami, vlomila tudi v prostore trgovine v Vitanju. Po vlomu so na zunanja vrata namestili novo cilindrično ključavnico in se zaklenili v prostore trgovine, prekrili okna in prelepili senzorje za alarm ter poskušali odpreti kovinsko blagajno v bančnem avtomatu, v katerem so bile kasete z gotovino. Kovinske blagajne v omenjenem primeru niso uspeli odpreti.

Policisti in kriminalisti so v hišnih preiskavah zasegli večji del ukradene zlatnine in drugih predmetov ter več kosov strelnega orožja. Izvor vseh še ni poznan.

Fotografije in obvestilo so pripravili v Sektorju Kriminalistične policije Policijske uprave Celje.

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
177 queries in 1,220 seconds.