Celjski kriminalisti pri hišni preiskavi odkrili prostor za gojenje in večjo količino trave


Celjski kriminalisti so prejšnji teden na območju Dravograda opravili hišno preiskavo pri 36-letnemu občanu. Pri hišni preiskavi so odkrili prostor prirejen za gojenje konoplje, večjo količino že posušene konoplje ter  več kot 400 rastočih  rastlin le-te, so sporočili iz PU Celje.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje so v preteklih dneh, na podlagi  odredbe Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu, opravili hišno preiskavo pri 36-letnemu moškemu, doma iz območja Dravograda. Hišno preiskavo so opravili v stanovanjski hiši, kjer je osumljeni prebival s svojo družino ter v pripadajočih gospodarskih poslopjih in drugih objektih, ki jih je uporabljal za opravljanje kmetijske in gospodarske dejavnosti.

V posebej varovanem in urejenem prostoru gospodarskega poslopja so kriminalisti  odkrili prostor za hidroponično gojenje prepovedane droge konoplje. Osumljenec je imel prostor zelo dobro urejen in opremljen z visoko kakovostno opremo za nadzor rasti, vzdrževanje toplote in vlage v prostoru. Pri gojenju je osumljenec uporabljal tudi umetna gnojila in druge kemikalije. Pri tem je z ustreznim in učinkovitim zračenjem in filtriranjem uredil, da vonj konoplje ni izstopal v okolju.

Kriminalisti so poleg že pridelane in posušene  prepovedane droge konoplje našli in zasegli še 418 rastočih rastlin le te.

Osumljenega 36-letnega moškega, doma iz območja Dravograda, so kriminalisti kazensko ovadili za kar enajst kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami po 1. in 3. odstavku 186. člena KZ-1.

Preiskovalni sodnik mu je odredil pripor.

Vir in foto: PU Celje