Celjski kriminalisti zaključili z izjemno obsežno preiskavo s področja prepovedanih drog (dopolnjeno)

22. 06. 2017 11:59

Celjski kriminalisti so včeraj zaključili z obsežno preiskavo s področja prepovedanih drog. Opravili so 25 hišnih preiskav na območju policijskih uprav Celje in Ljubljana.

22 osumljenim so odredili pridržanje. 

Podrobnosti je predstavil vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, Damijan Turk.

 

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Celje so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in kriminalisti Oolicijske uprave Ljubljana zaključili obsežno preiskavo v zvezi kaznivih dejanj Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in Ponarejanja denarja.

V okviru preiskave so kazensko ovadili 29 oseb, starih od 20 do 54 let, z območja policijskih uprav Celje in Ljubljana. Ovadili so jih za 157 kaznivih dejanj, v 26 primerih zaradi ponarejanja denarja in v 131 primerih zaradi prometa s prepovedanimi drogami.

Ob zaključku preiskave je bilo opravljenih 25 hišnih preiskav. 18 hišnih preiskav je bilo opravljenih na območju Policijske uprave Celje, 7 pa na območju Policijske uprave Ljubljana. 22 osumljencev je bilo pridržanih.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so z obsežno preiskavo v zvezi zgoraj omenjenih kaznivih dejanj začeli maja lani. Pri preiskavi so poleg klasičnih metod policijskega dela, izvajali tudi prikrite preiskovalne ukrepe, s katerimi so pridobili dokaze o izvrševanju organiziranih oblik kaznivih dejanj. Ugotovili so, da so glavni akterji več kriminalnih združb organizirali mrežo uličnih preprodajalcev in vsakodnevno prodajali prepovedano drogo heroin, kokain, amfetamin, ecstasy in konopljo v količinah od 0,5 g do 1 kg. Oskrbovali so odvisnike in nadaljnje prodajalce iz celotnega območja policijskih uprav Celje in Ljubljana. Člani kriminalne združbe so bili dobro organizirani, saj so imeli temeljito razdeljene vloge, od prodajalcev, posrednikov in pomagačev.

Pri izvrševanju kaznivih dejanj so uporabljali veliko »varnostnih« potez, zaradi česar je bilo dokazovanje kaznivih dejanj oteženo in je dlje časa trajalo. Glede na količine prepovedane droge, s katero so osumljeni razpolagali in glede na intenzivnost ter gostoto prodaj, kriminalisti predvidevajo, da so osumljeni mesečno prodali okoli 500 g heroina in
kokaina ter okoli 1 kg amfetaminov.

V času izvajanja ukrepov in na hišnih preiskavah so jim kriminalisti zasegli:
· 100 g prepovedane droge heroina;
· 200 g prepovedane droge kokain
· 4 kg prepovedane droge konoplja
· 60 sadik prepovedane droge konoplja v prostoru za gojenje
· 1 kg prepovedane droge amfetamin

Kriminalisti so ugotovili tudi, da so osumljeni v prvi polovici lanskega leta, na območju Policijske uprave Celje, unovčili več bankovcev za 10 in 50 €.

maraton-drzavnosti

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,123 seconds.