Celjski kriminalisti zaključili z obsežno preiskavo s področja drog


Celjski kriminalisti in policisti so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo  in kriminalisti  ter policisti drugih policijskih uprav v sredo, 29. avgusta 2012, zaključili z obsežno preiskavo kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in kazensko ovadili 10 oseb starih od 28 do 59 let, doma iz območja Policijske uprave Celje.

Kazensko ovadbo so podali  za 57 kaznivih dejanj Neupravičene proizvodnje in prometa z drogami po členu 186/III Kazenskega zakonika KZ-1 ter kaznivo dejanje Nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem po členu 307 Kazenskega zakonika (KZ-1)

V sklopu preiskave so kriminalsiti poleg klasičnih metod policijskega dela uporabljali tudi prikrite preiskovalne ukrepe, s katerimi so bili pridobili dokaze o izvrševanju organiziranih oblik kaznivih dejanj.

Ugotovili so, da so glavni akterji kriminalne združbe, ki so v sorodstveni povezavi, organizirali mrežo uličnih preprodajalcev in vsakodnevno prodajali od 0,5 g do 500 g. prepovedane droge heroin. S tem so oskrbovali odvisnike in nadaljnje prodajalce iz celotnega območja Policijske uprave Celje in tudi širše. Cena prepovedane droge heroin se na drobno giblje med 40 in 50 €  za gram.

Na novinarski konferenci so policisti predstavili zasežene droge, orožje in denar

V sklopu preiskave so policisti  devetim osumljenim odvzeli prostost in odredili pridržanje. Opravili so sedem hišnih preiskav ter osem osebnih preiskav in preiskav vozil  ter opravili 21 zasegov različnih prepovedanih drog heroina in konoplje.

Pri preiskavah so zasegli:

–     900 gramov prepovedane droge heroin,

–     2 kilograma snovi pripravljene za mešanje s heroinom zaradi povečanja volumna prepovedane droge ,

–     okoli 10 kg prepovedane droga konoplja v različnih fazah sušenja,

–     pripomočke za tehtanje in preprodajo drog (tehtnice, paketke ipd)

–     15.000 EUR gotovine,

–     malokalibrsko puško z dušilcem in z nameščenim daljnogledom,

–     malokalibrski revolver,

–     vojaško avtomatsko puško,

–     pištolo Luger,

–     več kot 100 ostrih nabojev za avtomatsko puško,

–     40 kom nabojev za pištolo in

–     več kot 700 komadov  malokalibrskega streliva.

Kriminalisti bodo sedem osumljenih danes privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju.

Vir in foto: PP PU Celje