Celjski kriminalisti zaradi suma neupravičene proizvodnje in preprodaje droge kazensko ovadili dvanajst oseb

20. 03. 2013 14:39

V tem tednu so  celjski kriminalisti zaključili obsežno preiskavo v zvezi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje prepovedanih drog. S preiskavo, pri kateri so poleg klasičnih metod policijskega dela, uporabili tudi nekatere prikrite preiskovalne ukrepe,  so začeli konec lanskega leta.

Kriminalisti so ugotovili, da so glavni akterji kriminalne združbe, v daljšem časovnem obdobju, na različnih lokacijah –  v najetih stanovanjskih hišah in gospodarskih poslopjih, pod umetnimi pogoji,  gojili prepovedano drogo konopljo.

V začetku tega tedna so kriminalisti opravili dvanajst hišnih preiskav. Enajst so jih opravili na območju  Policijske uprave Celje in eno na območju Policijske uprave Maribor. Prav tako so opravili več osebnih preiskav in preiskav vozil ter desetim osumljenim odvzeli prostost. Štiri osumljene so s kazensko ovadbo privedli na Okrožno sodišče v Celju, kjer so jim odredili  sodno pridržanje.

V preiskavah so kriminalisti in policisti našli:

  • 8 prostorov opremljenih za gojenje in pridelavo prepovedane droge konoplja,
  • okoli 700 sadik rastline konoplja v različnih fazah zorenja,
  • okoli 10 kg posušenih cvetov prepovedane droge konoplje
  • okoli 2 kg za prodajo pripravljenih cvetov konoplje  – pakiranih v različnih količinah,
  • več opreme  za gojenje konoplje ter
  • pripomočke za preprodajo droge (tehtnice, aparate za vakuumsko pakiranje in podobno).

Kriminalisti so zaradi suma storitve sedemnajstih kaznivih dejanj  – Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami po 186. členu KZ-1,  kazensko ovadili dvanajst oseb, starih od  20 do 48 let doma iz širšega območja Celja.

Vir in foto: PU Celje

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 1,455 seconds.