Policisti po “filmski akciji” sledenja prijeli voznika ukradenih BMW-jev (foto)


Celjska prometna patrulja je včeraj dopoldne na avtocesti pri Arji vasi opazila dve vozili BMW X6 italijanskih registrskih številk. Ko sta policista želela enega od voznikov ustaviti je le ta pobegnil. Po »filmski« akciji sledenja so mariborski in murskosoboški policisti v nadaljevanju prijeli oba voznika ukradenih vozil, so sporočili iz PU Celje.

Policista Postaje prometne policije Celje sta včeraj okoli 11. ure pri nadzoru prometa na avtocesti v bližini Arje vasi dohitela dve vozili serije BMW X6. Obe vozili sta imeli  nameščene italijanske registrske tablice. Policista sta prehitela enega izmed vozil X6 in ga pričela ustavljati s svetlobnim napisom civilnega službenega vozila Provida. Voznik ni upošteval znakov policistov in je z vidno povečano hitrostjo, vozil je krepko nad 200 km/h,  nadaljeval z vožnjo v smeri proti Mariboru. Policista sta mu zaradi izredno visoke hitrosti in slabih vremenskih razmer težko sledila. Na cestninski postaji Tepanje sta se v sledenje vozil vključila še policista Policijske postaje Slovenske Konjice,  ki sta vozilu, zaradi nadvse predrzne vožnje in krepko prekoračene hitrosti, prav tako izredno težko sledila.

Operaterji OKC PU Celje so o sledenju vozil, ki nista upoštevala znakov policije za ustavljanje, obvestili OKC PU Maribor, ta pa v nadaljevanju še OKC PU Murska Sobota.

Vozniku enega od vozil je uspelo odpeljati v smeri  proti Murski Soboti. Voznik se je spretno izognil dvema postavljenima blokadama, pred tretjo (blokada s tovornim vozilom), je ustavil, in peš pobegnil iz vozila. Policisti so voznika  kmalu prijeli v bližini Renkovec. Šlo je za 28-letnega državljana Moldavije, z romunskim potnim listom. Pri preverjanju podatkov vozila BMW X6 so policisti ugotovili, da je  bilo vozilo ukradeno v Italiji.

Voznik drugega vozila BMW X6 je med vožnjo povzročil par prometnih nesreč. Po parih kilometrih vožnje po travnikih in njivah se  je pri Kungoti pri Ptuju zaletel v drevo ter peš pobegnil s kraja. Policisti so ga v večernih urah prijeli na avtocestnem počivališču na Dravskem Polju. V tem primeru je šlo za 30-letnega romunskega državljana. Vozilo je bilo prav tako ukradeno v Italiji.

Vir in foto: PU Celje