Celjski kriminalisti naj bi Abramova ovadili zaradi suma umora


Celjski kriminalisti naj bi v naslednjih dneh spisali kazensko ovadbo zoper Sebastiena Abramova, ki je pred štirimi leti, takrat še pod imenom Sebastjan Colarič, ustrelil svoje takratno dekle iz Pernovega pri Žalcu.

Kriminalisti so tekom preiskave očitno prišli do dovolj dokazov, da se je tistega usodnega dne v Pernovem pri Žalcu zgodil umor. Podrobnosti bo policija predstavila v kratkem.

Po poročanju portala 24ur naj bi celjski kriminalisti pripravljali kazensko ovadbo zoper Sebastiena Abramova zaradi umora svojega takratnega dekleta iz Žalca. Abramov, ki je pred tedni ponovno napolnil naslovnice tako slovenskih, kot tujih medijev zaradi poskusa zavarovalniške goljufije, pri kateri si je njegovo sedanje dekle v pričakovanju visoke odškodnine odrezalo roko, je bil namreč pred štirimi leti že vpleten v tragedijo v kateri je strelu iz njegove puške podleglo njegovo tedanje dekle iz Pernovega pri Žalcu. Vseskozi je v javnosti veljalo prepričanje, da je bila 24-letna Sara takrat ustreljeno po nesreči.

Abramov naj bi namreč takrat, kot je vseskozi trdil, med čiščenjem puške po nesreči ustrelil 24-letno Saro. Trditvam Abramova, da je Sara umrla po nesreči, sta vseskozi verjela tudi starša nesrečnega dekleta, vendar sta po nedavnem razkritju poskusa zavarovalniške goljufije začela verjeti, da je Abramov, ki je takrat še nosil ime Sebastjan Colarič, njuno hčerko umoril. S trditvami, da je šlo za nesrečo, pa se nikoli niso sprijaznili celjski kriminalisti, ki so primer vseskozi preiskovali tudi v smeri umora.

“Želim predvsem poudariti to, da se naši kriminalisti od samega začetka, se pravi od dogodka, niso sprijaznili z dejstvom, da je v primeru šlo za nenaklepno kaznivo dejanje, storjeno iz malomarnosti in prav zaradi tega preiskava ves čas poteka in to intenzivno,” je za oddajo 24ur povedala Milena Trbulin s Policijske uprave Celje.

V naslednjih dneh naj bi tako celjski kriminalisti zoper Abramova spisali kazensko ovadbo zaradi suma naklepnega dejanja umora. Abramovu grozi 30 let zapora.

Dodatnih 8 let zapora mu grozi tudi v primeru omenjene zavarovalniške goljufije, ko je, tako sumi policija, zdajšnje dekle prepričal, da si odreže roko, pri čemer bi Abramov preko dekleta prišel do več kot 383 tisoč evrov zavarovalnine in nekaj čez 3000 evrov mesečne rente.