Celjski policisti obravnavali krajo Audija in nasilje 29-letnika nad partnerko


V ponedeljek, 11. 2. 2013, v jutranjem času, so policisti Policijske postaje (PP) Žalec in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije (SKP) PU Celje opravili ogled kraja kaznivega dejanja tatvine osebnega avtomobila svetlo modre barve, znamke AUDI, tip A3 1,9 TDI, reg. št. LJ F5-30S, ki je bila izvršena na območju Žalca.

Neznani storilec je tekom noči pristopil do odklenjenega osebnega avtomobila, ki je bil parkiran pod nadstreškom stanovanjske hiše, v njem so bili ključi za zagon motorja, ga spravil v pogon in se z njim odpeljal. Lastnik vozila je oškodovan za okoli 7.000 €. O tatvini motornega vozila so bile takoj po prijavi obveščene vse policijske enote na območju Republike Slovenije.

Policisti PP Žalec naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da pokličejo na interventno telefonsko številko policije 113.

Prav tako v ponedeljek, 11. 2. 2013, v večernem času, so policisti PP Celje obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Pri zbiranju obvestil so ugotovili, da je 29-letni moški v popoldanskih urah prišel v stanovanje bivše partnerke na območju Celja in v prisotnosti 7-mesečnega otroka z njo fizično obračunal ter jo pri tem lažje poškodoval.

Pred prihodom policistov je odšel s kraja, vendar so ga v nočnih urah izsledili in ga pridržali po določbah 157/2 člena Zakona o kazenskem postopku (ZKP-1). Po pridržanju so mu na podlagi določb 39.a člena Zakona o policiji (ZPol) izrekli prepoved približevanja oškodovanki in otroku.

Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti PP Celje zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Celje.