Celjski policisti prijeli 56-letnega povratnika


Celjski policisti  so v preteklih dneh  odvzeli prostost 56-letnemu Celjanu, ki je osumljen, da je v poletnih mesecih storil več velikih tatvin in drzno tatvino. Osumljeni je bil doslej že večkrat pravnomočno obsojen zaradi storitve kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete.

Osumljeni je meseca julija storil drzno tatvino, ko je v Celju na Ostrožnem na vzvod odprl vrata stanovanjske hiše in ukradel nekaj gotovine in bančno kartico. Pri dejanju ga je zalotil lastnik. Med prerivanjem ga je osumljeni udaril in skušal zabosti z izvijačem.

56-letnik je osumljen tudi dveh vlomov v stanovanjski hiši na območju Celja. V obeh primerih je ukradel več aparatov, zlatnine, fotoaparatov, prenosne računalnike in gotovino. Lastnikoma je povzročil za najmanj 32.000 € škode.

56-letnik je osumljen še vloma v prostore gostinskega objekta na Ostrožnem, kjer je ukradel za dobrih 2.000 različnih aparatov ter cigaret.

Celjski policisti so 56-letnega Celjana ovadili zaradi suma storitev kaznivih dejanj velikih tatvin in roparske tatvin in ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

* Fotografija je simbolična