Celjski policisti prijeli romunske tatove, ki so na avtocestnih počivališčih kradli gorivo

04. 12. 2019 15:38

imgp5648

S Policisjke uprave Celje so sporočili, da sta sinoči, nekaj pred polnočjo, celjska policista na avtocestnem počivališču Zima opazila tovorno vozilo in posumila, da gre za storilce, ki kradejo gorivo.

Vozilo je odpeljalo v smeri proti Ljubljani, na avtocestnem počivališču Lopata pa so nato policisti v ustavili dve tovorni vozili, ki sta ju vozila romunska državljana. Vozilo, ki je bilo prirejeno za tatvine  goriva je imelo na vlečnem vozilu za kabino vgrajeno črpalko za gorivo z dvema cevema s katerima so gorivo, ki so ga kradli prečrpavali direktno v svoje rezervoarje.

Tovorno vozilo je vozil 42-letni Romun, pri izvrševanju tatvin pa sta mu pomagala sopotnika stara 41 in 23 let, prav tako romunska državljana. Pri zakrivanju tatvin goriva jim je pomagal še 48-letni romunski državljan voznik drugega tovornega vozila. Ta je pri izvrševanju tatvin parkiral tik ob vozila iz katerih so kradli in pri tem skrbel, da so bili tatovi čim manj opazni. Obe vozili sta bili s tovorom, naloženim v Romuniji, namenjeni v Španijo.

Vse štiri osumljene so policisti pridržali. Že med opravljanjem postopka pa sp policisti dobili prijavo, da je bilo na avtocestnem počivališču Tepanje iz rezervoarja beloruskega tovornega vozila ukradenega več goriva. O ostalih oškodovancih policija še zbira obvestila. Osumljeni bodo kazensko ovadeni.

imgp5644

foto: PU Celje

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 2,243 seconds.