Celjski policisti zasegli 1500 sadik in 28 kilogramov posušene konoplje ter večji znesek gotovine


slika3

S Policijske uprave Celje so sporočili, da so policisti v včerajšnjih hišnih preiskavah zasegli okoli 1500 sadik konoplje ter dobrih 28 kilogramov posušene konoplje pripravljene za prodajo.

Policisti so zasegli tudi 60 tisoč evrov gotovine.

slika1Kriminalisti in policisti Policijske uprave Celje so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo včeraj zaključili z obsežno preiskavo kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z mamili. V okviru preiskave bodo kazensko ovadili dvanajst oseb starih med 27 in 47 let. Gre za devet slovenskih državljanov, dva državljana Srbije in enega hrvaškega državljana. Kazenska ovadba se nanaša na dvanajst različnih kaznivih dejanj.

V preiskavi katero so pričeli izvajati že decembra lani, je sodelovalo 85 policistov in kriminalistov med katerimi so bili tudi pripadniki Posebne policijske enote PU Celje. Ti so opravili sedem hišnih preiskav, sedmim osumljenim pa so odvzeli prostost.

Policisti in kriminalisti so pri preiskavi ugotovili, da so glavni akterji kriminalne združbe preko spletne prodajalne s sedežem na območju Celja, prodajali opremo za gojenje prepovedane droge konoplje in dajali navodila za vzgojo rastlin. Prodajali so sisteme za osvetljavo rastlin, sisteme za prezračevanje, zemljo, gnojila in druge preparate prednostno namenjene za vzgojo rastlin v nadzorovanem okolju, ki omogoča več žetev pridelka letno in večjo vsebnost Tetrahidrokanabinola.

zaseg-denarPrav tako so si na sedežu podjetja za proizvodnjo in nadaljnjo prodajo konoplje opremili okoli 70 kvadratnih metrov velik prostor, v katerem so kontrolirano vzgajali dobrih 1000 sadik konoplje. Posušeno konopljo pa so hranili na drugi lokaciji, kjer so policisti našli 50 paketov po pol kilograma posušenih rastlinskih delcev konoplje.

Skupaj so včeraj v hišnih preiskavah, v sedmih prostorih opremljenih za kontrolirano gojenje in pridelavo konoplje, našli in zasegli:

  • okoli 1500 sadik konoplje v različnih fazah zorenja,
  • okoli 28 kg posušenih cvetov konoplje pripravljenih za nadaljnjo prodajo,
  • dobrih 60.000 € gotovine,
  • več opreme za gojenje konoplje in
  • več pripomočkov za preprodajo droge, kot so tehtnice, aparati za vakumsko pakiranje in podobno

koncert-nana-milcinski-klik

foto: PU Celje