Celjski policisti zasegli konopljo, v kombiju prevažal kar 20 potnikov!

16. 12. 2016 15:39

Na podlagi odredbe sodišča so danes celjski policisti opravili hišno preiskavo pri 34-letnemu Celjanu, kjer so našli in zasegli več kot 60 sadik konoplje. Opojno rstlino je osumljeni gojil v dveh posebej prirejenih prostorih za hidroponično gojenje le-te.

Poleg sadik so mu zasegli še okoli 350 g posušenih vršičkov konoplje. 34.letnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so sporočili s PU Celje.

V kombiju prevažal 20 potnikov

Okoli poldneva pa je patrulja policistov Postaje prometne policije Celje na avtocestnem počivališču Lopata ustavila romunskega voznika kombiniranega vozila znamke Mercedes Benz, tip Sprinter, ki je poleg voznika registriran še za prevoz 8 potnikov.

Pri kontroli voznika, listin in vozila so policisti ugotovili, da je poleg voznika v kombiniranem vozilu še 20 potnikov, državljanov Romunije, kljub temu, da je vozilo registrirano le za 9 ljudi.

Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo do odprave ugotovljenih nepravilnosti, potniki so moral poskrbeti za drug prevoz. Voznika je doletela globa v višini 520 €. (120 € zaradi prevelikega števila potnikov in 400 € zaradi preobremenitve vozila.)

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
176 queries in 0,735 seconds.