Celjski policisti zasegli v Italiji ukraden francoski avtobus


Konec prejšnjega tedna je patrulja Postaje prometne policije Celje izvajala nadzor in kontrolo prometa na območju cestninske postaje Vransko na avtocesti A1, iz smeri Ljubljane proti Mariboru. Policista sta opazila avtobus znamke Mercedes Benz s francosko registrsko oznako brez potnikov, zaradi česar sta ga preusmerila na počivališče Lopata in ustavila.

Voznik avtobusa je ustavil in s počivališča pobegnil proti Celju. Aktiviranih je bilo več policijskih patrulj, ki so po krajšem času na Ostrožnem izsledile 21-letnega državljana Srbije, ki je ustrezal opisu pobeglega voznika. Bil je močno blaten, saj je bežal približno štiri kilometre preko njiv, potokov in gozda. Med begom je odvrgel oziroma izgubil mobilni telefon ter več drugih predmetov.

Pri ogledu avtobusa, ki je bil last francoskega podjetja VEOLIA TRANSPORT, so policisti našli parkirni listek hotela v kraju blizu Benetk v Italiji. Ko so vzpostavili kontakt hotelskimi uslužbenci so izvedeli, da so v hotelu nastanjeni francoski turisti ter da pogrešajo omenjeni avtobus.

Avtobus so celjski policisti vrnili lastniku v Italijo, prijeti voznik pa je bil postopku na policiji in po podaji kazenske ovadbe na Okrožno državno tožilstvo v Celju, odstranjen iz Republike Slovenije. V Republiki Srbiji in Republiki Italiji ga zaradi tatvine avtobusa čaka kazenski postopek. Kriminalisti so ugotovili, da je 21-letni srbski državljan sodeloval v kriminalni skupini, ki se ukvarja s tatvinami avtobusov v zahodni Evropi, ki jih v nadaljevanju vozijo na območje »bližnjega vzhoda«.

vir: PU Celje, sektor kriminalistične policije
(Fotografija je simbolična)