Celjsko zajelo novo neurje s točo (dopolnjeno)

31. 05. 2017 21:56
Radarska slika jakosti padavin ob 20:00; vir: ARSO.
Radarska slika jakosti padavin ob 20:00; vir: ARSO.

Pozno popoldan je naše kraje zajelo neurje, ponekod tudi s točo.

Okoli 19.00 ure je območje občine Celje zajelo neurje z močnim vetrom in obilnim deževjem.V Celju je v Teharski ulici pri glavni pošti in v Kersnikovi ulici meteorna voda poplavila podvoza, kar je na obeh lokacijah onemogočilo promet. Na Ljubljanski cesti se je preko cestišča podrlo drevo. Odstranili so ga gasilci iz PGE Celje in PGD Babno. V Kettejevi ulici se je preko cestišča podrlo več dreves. Odstranili so jih gasilci iz PGD Babno in Ostrožno. V Meškovi ulici je strela udarila v stanovanjsko hišo in osebno vozilo. Požara ni bilo. Gasilci iz PGE Celje ter PGD Ostrožno in Celje-Gaberje so pregledali objekt in odklopili akumulator na osebnem vozilu. Posredoval je tudi dežurni vzdrževalec Elektra Celje.V kraju Lisce se je drevo podrlo na gospodarsko poslopje, več dreves pa se je podrlo preko ceste. Podrto drevje so odstranili gasilci iz PGE Celje ter PGD Ostrožno, Babno, Levec in PGD Kasaze-Liboje. V naselju Pepelno je meteorna voda poplavila kletne prostore objekta. Izčrpali so jo gasilci iz PGD Šmartno v Rožni dolini.

Na Proseniškem v občini Šentjur je meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Lokarje so prekopali zemljino in preusmeri tok vode ter vodo prečrpavali s črpalko.

Območje občine Žalec je zajelo neurje z vetrom in močnim deževjem.V Libojah se je na glavno cesto podrlo drevo, deževje je naneslo zemljino, mulj in grmičevje. Gasilci PGD Liboje so s ceste odstranili podrto drevo in nanešeno grmičevje, za odstranitev zemljine bo poskrbel vzdrževalec ceste. V kraju Levec je veter preko ceste podrl drevo. Odstranili so ga gasilci PGD Levec.

Na Celjski cesti v Rogaški Slatini je meteorna voda in mulj poplavila kletne prostore hotela. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so izčrpali okoli 50 kubičnih metrov vode in sprali prostore. Obvestili so tudi vzdrževalca ceste da je očistil mulj s cestišča.

zarja-celje-polsi-klik-2016

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 0,908 seconds.