Čelni trčenji s tovornjakom, helikopterski posredovanji

23. 05. 2019 21:28

Ob 13.34 je v Ljubiji, občina Mozirje, prišlo do čelnega trčenja osebnega in tovornega vozila naloženega z delovnim strojem. Po trku je tovorno vozilo skupaj s strojem obviselo na robu cestišča nad reko Savinjo. Posredovali so gasilci PGD Nazarje, ki so zavarovali kraj dogodka, začasno stabilizirali vozila, s tehničnim posegom iz osebnega vozila rešili ukleščenega voznika, odklopili akumulator na vozilih, z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine, nato pa skupaj s specialnim vozilom zasebnega vlečnega podjetja stabilizirali in na cestišče izvlekli tovorno vozilo z delovnim strojem. Reševalci NMP Mozirje ter zdravnik NMP Velenje so eno poškodovano osebo oskrbeli, nato pa je bila prepeljana v celjsko bolnišnico. Za čas odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila regionalna cesta Letuš–Mozirje zaprta za ves promet.

Ob 13.35 se je v Zagradu, občina Celje, zaradi okvare na električni napeljavi pri pečici, kadilo iz nje. Gasilci PGE Celje so pečico odklopili iz električnega omrežja. Gašenje ni bilo potrebno, so pa preventivno pregledali okolico.

Ob 14.42 je v Paki pri Velenju prišlo do čelnega trčenja med osebnim in tovornim vozilom v katerega je po trku naletelo še drugo osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Velenje in PGD Slovenj Gradec, ki so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, odklopili akumulatorje in z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Velenje so eno poškodovano osebo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Ob 15.34 je posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljala obolelo osebo iz Rogaške Slatine v UKC Maribor. Gasilci Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali mesto pristanka in pomagali pri prenosu obolele osebe iz reševalnega vozila v helikopter.

Ob 17.34 je ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči iz Maribora s helikopterjem Slovenske vojske poletela v Velenje, kjer je od reševalcev NMP Velenje prevzela obolelo osebo in jo prepeljala v UKC Maribor.

*foto: Vid Rošer

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
133 queries in 0,918 seconds.