Današnje neurje v Celju podiralo drevesa, uničevalo avte in odkrivalo strehe (foto)


Večji del Slovenije je danes popoldne ponovno zajelo neurje s točo in močnim vetrom, ki je tudi v naših krajih povzročilo veliko škode.

Današnje neurje, ki se je pomikalo iz zahoda proti vzhodu in zajelo večino države, je povzročilo nemalo preglavic. Problematičen je bil predvsem veter, ki je lomil drevesa in odkrival strehe. Marsikje so zaradi podrtih dreves ostali brez elektrike ali pa so ta ovirala promet. Na območju Celja so poškodovani avtomobili, odkritih je bilo več streh, na cesti v ulici XIV. divizije pa je večji predmet oviral promet.

Drevo se je podrlo čez pešpot v Hudinji; vir foto: FB/Promet za Štajersko-Selman Hodžić

V Teharju se je čez cesto podrl steber z električno napeljavo, pri Merkurju je na križišču veter poškodoval semafor. Na Teharsko cesto v Celju se je podrlo drevo, ki je oviralo promet, ta pa so prav tako ovirala promet v Vojniku, na cesti proti Šmartnem v Rožni dolini in marsikje drugje. Veter je streho poškodoval tudi na Stadionu Z’dežele.

Današnje neurje je med drugim povzročilo izpade električne energije, zaradi tega pa prihaja do motenj v oskrbi s pitno vodo na območju Mestne občine Celje ter občin Štore, Vojnik in Dobrna. Tako naj bi bilo vse do takrat, ko se bo povrnila električna energija.

V Šmarju pri Jelšah je močan veter ogromno škode povzročil na tamkajšnji osnovni šoli, več o tem preberite tukaj.

Poškodovan semafor pri Merkurju; vir foto: FB/Promet za Štajersko-Danijela Winalite
Podrto drevo v Vojniku; vir foto: FB/Promet za Štajersko-Marjeta Pušnik
Poškodovan avto v Ostrožnem; vir foto: FB/Promet za Štajersko-Joži Zdolšek MK Vandravci
Podrto drevo je promet v celoti zaustavilo na cesti Vojnik-Šmartno v Rožni dolini; vir foto: FB/Promet za Štajersko-Jernej Olenšek