December se je za gasilce in reševalce začel intenzivno

02. 12. 2016 09:27

Prvi decembrski dan je bil za intervencijske ekipe intenziven, saj je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje v pol dneva zaznala kar nekaj posredovanj.

Ob 12.01 so v Kulturniški ulici v Celju zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Posredovali so poklicni gasilci PGE Celje in gasilci PGD Trnovlje. Odstranili so gorečo vsebino iz kurišča, pogasili saje v dimniku, prezračili prostore in jih pregledali s termo kamero. Gasilci so zaradi neustreznega tehničnega stanja dimniške naprave izdali ukrep prepovedi kurjenja do prihoda dežurnega dimnikarja.

Ob 15.36 sta na Mariborski cesti v Celju trčili osebno in tovorno vozilo. Pri tem je prišlo do iztekanja motornih tekočin iz vozila. Posredovali so poklicni gasilci PGE Celje. Zavarovali so kraj dogodka, preprečili nadaljnje iztekanje motornih tekočin iz vozila, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi ter ga očistili. Poškodovanih ni bilo.

Ob 19.16 sta v Čopovi ulici v Celju trčili dve osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, posipali razlite motorne tekočine in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo odpeljali v SB Celje.

Ob 21.59 je na Drapšinovi ulici v Celju občan v stanovanju večstanovanjskega bloka zaznal vonj po plinu. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so izmerili vsebnost plinov v zraku, prezračili stanovanje in zaprli dovod plina do peči. Poškodovanih ni bilo.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
140 queries in 0,820 seconds.