Delovna nesreča s huje poškodovanim otrokom, padalec obvisel med drevesoma

16. 02. 2020 07:58

rp_112logo.jpgVčeraj sta ob 9.15 na cesti Celje-Laško v Debru, občina Laško, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Laško, ki so kraj zavarovali dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem NMP in policiji ter posuli vozišče z vpojnimi sredstvi.

Ob 12.06 se je v naselju Silova, občina Velenje, zgodila delovna nesreča, v kateri se je huje poškodoval otrok. Poškodovanca so na kraju oskrbeli reševalci NMP Velenje. V UKC Ljubljana pa ga je nato s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP na Brniku. Kraj pristanka helikopterja so zavarovali gasilci PGD Velenje.

Ob 13.07 je v naselju Raduha, občina Luče, zagorelo podrastje v bližini stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Luče, ki so požar pogasili in pregledali bližnjo okolico.

Ob 13.52 sta v naselju Dobrnež, občina Slovenske Konjice, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, sanirali vozišče ter nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice in Celje, ki so v nesreči poškodovani osebi oskrbeli na kraju ter prepeljali v bolnico Celje

Ob 14.44 se je na poti z Anskega vrha, občina Celje, poškodovala pohodnica. Gasilci PGE Celje so prepeljali reševalce NMP Celje do ponesrečenke, reševalcem nudili pomoč pri oskrbi in prenosu osebe do vozila.

Ob 15.56 se je v naselju Verpete, občina Vojnik, padalec pri pristanku zagozdil v krošnjo dveh dreves in ni mogel sestopiti. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Frankolovo, ki so s pomočjo avto-lestve nepoškodovanega padalca in padalo spravili varno na tla.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 1,158 seconds.