Delovni nesreči v gozdu in na železnici, preko balkona do mrtve osebe

29. 09. 2019 08:36

Včeraj je ob 6.25 na Kidričevi cesti v Velenju puščala jeklenka s kisikom. Gasilci PGD Velenje so iznesli jeklenko na prosto, zavarovali območje in zaustavili iztekanje kisika iz jeklenke, ter prezračili in preventivno pregledali objekt.

Ob 11.25 so gasilci PGD Šmarje pri Jelšah v kraju Mala Pristava, občina Šmarje pri Jelšah, pomagali pri prenosu obolele osebe iz stanovanjske hiše do reševalnega vozila. Reševalci NMP Šmarje pri jelšah so obolelo osebo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 12.00 se je pri delu ob železniški progi v bližini Opekarniške poti v Celju, lažje poškodoval delavec. Poškodovanega so prepeljali v SB Celje. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 14.52 se je pri delu v gozdu v kraju Marija Reka, občina Prebold, poškodoval občan. Prvi posredovalci gasilci PGD Prebold – Dolenja vas – Marija reka so do prihoda reševalcev NMP Žalec nudili prvo pomoč in pomagali pri prenosu do reševalnega vozila. Reševalci NMP Žalec so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 14.59 so gasilci PGD Velenje na Kidričevi cesti v Velenju preko balkona vstopili v stanovanje, v katerem se je nahajala mrtva oseba.

Ob 16.03 so gasilci PGD Vojnik v Keršovi ulici v Vojniku nudili pomoč obnemoglemu občanu, ki je padel iz postelje.

Ob 18.37 sta na Mariborski cesti v Celju trčili osebni vozili. Po trku se je iz enega od vozil pričelo kaditi. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Celje-Gaberje. Zavarovali so kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine ter pregledali vozili. Poškodovanih ni bilo.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,941 seconds.