Direktorica gospodarske družbe iz Celja z nezakonitim poslovanjem do dobrih 268.000 €

02. 09. 2014 13:22

denarPo poročanju PU Celje so celjski kriminalisti zaključili z obsežnejšo preiskavo večjega števila kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete. Odgovorno osebo danes že izbrisane gospodarske družbe iz Celja, ki je poslovala kot pooblaščeni trgovec motornih vozil, so kazensko ovadili zaradi storitve štirih kaznivih dejanj Poslovne goljufije ter kaznivega dejanja Poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja.

Celjski kriminalisti so ugotovili, da je direktorica podjetja iz Celja od leta 2007 do leta 2010 za financiranje tekočega poslovanja podjetja sklenila več pogodb o finančnem leasingu motornih vozil s tremi gospodarskimi družbami, ki jim je zaradi lažnivega prikazovanja okoliščin pri naročanju in prodaji vozil in posledično neizpolnitve obveznosti, povzročila za dobrih 443.000,00 € premoženjske škode.

Prav tako so ugotovili, da si je direktorica od tega zneska, sicer pridobljenega v korist podjetja, ki ga je zastopala, z manipuliranjem prejetih dnevnih izkupičkov protipravno prilastila najmanj 268.000,00 €.

Za kaznivo dejanje Poslovne goljufije je zagrožena zaporna kazen do desetih let, za kaznivo dejanje Poneverba in neupravičena uporaba tujega premoženja pa zaporna kazen do osmih let.

Vri: PU Celje

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
173 queries in 2,103 seconds.