Divjanje po avtocesti ter vožnja pod vplivom drog in alkohola


Na veliki petek, za kristjane najbolj žalostni dan v letu ko je Kristus umrl na križu, so imeli celjski policisti kar nekaj dela. Trije tuji vozniki so namreč divjali po avtocesti, prestregli pa so tudi zadrogiranega voznika. 

Na odseku avtoceste A1, kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 100 km/h, so trije vozniki, vsi tuji državljani, vozili s hitrostjo 172 km/h, 173 km/h in 184 km/h. Policisti so jih ustavili in vsem trem kršiteljem izrekli po 1.200 € globe in 9 kazenskih točk.

V Celju so policisti v petek obravnavali voznika, ki mu je hitri test na droge pokazal, da je vozil pod vplivom prepovedane droge. Vozniku so odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu zasegli vozilo. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Na veliko soboto zjutraj so policisti na avtocesti obravnavali voznico osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Vranskega proti Šentrupertu. Alkotest je pokazal, da je imela nekaj manj kot promil in pol alkohola v krvi. Voznica je bila pridržana do streznitve. Zoper njo sledi obdolžilni predlog. Za prekršek je predpisana globa v višini 1.200 € in stranska 18 kazenskih točk.

Preberite še:

Poročilo Policijske uprave Celje: nedelja, 31. 3. 2024