Drevo podrto na telefonskih vodnikih, požari, prevoz obolele osebe

21. 01. 2021 10:24

Ob 5:36 zjutraj se je v naselju Podgorje, občina Velenje, podrlo drevo na telefonske vodnike. Gasilci PGD Pesje so podrto drevo, ki je viselo čez telefonske vodnike, razžagali in odstranili. Do poškodbe vodov ni prišlo.

Včeraj ob 18:16 so v naselju Paka, občina Vitanje, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Vitanje, ki so zavarovali kraj dogodka, odstranili gorivo iz kurišča ter s termo kamero pregledali dimnik in objekt.

Včeraj ob 17:41 je v Andražu nad Polzelo, občina Polzela, zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Ogenj je ugasnil še pred prihodom gasilcev. Gasilci PGD Andraž nad Polzelo, PGD Polzela in PGD Ločica ob Savinji so zavarovali kraj, pogasili manjša žarišča, izmerili vsebnost plinov in na prosto iznesli ožgan inventar.

Včeraj ob 14:46 je helikopter Slovenske vojske skupaj z ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči poletel iz Maribora v Mozirje, kjer je od reševalcev NMP Mozirje in Velenje prevzel obolelo osebo in jo prepeljal v UKC Maribor. Gasilci PGD Mozirje so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Včeraj ob 10:51 je v naselju Varpolje, občina Rečica ob Savinji, prišlo do okvare na vodovodu v stanovanjski hiši. Gasilci PGD Rečica ob Savinji, PGD Pobrežje od Savinji in PGD Okonina so zavarovali kraj, preprečili nadaljnje iztekanje in posesali razlito vodo.

Slika: FB/PGD Pesje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,811 seconds.