Dvohektarska požara, od tega en nočni

21. 03. 2020 08:19

Včeraj je ob 9.11 ob sprehajalni poti ob Savinji na Nazorjevi ulici v Celju zagorel kup odpadnega vejevja in odpadnega lesa na površini okoli 8 x 8 m. Gasilci PGE Celje, PGD Babno in Ostrožno so požar pogasili in preprečili širitev na travnate površine.

Ob 9.21 je v kraju Zbelovo, občina Slovenske Konjice, v bližini železniške proge zagorela trava na površini okoli 500 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Zbelovo in Sl. Konjice.

Ob 10.01 je zagorelo ob železniški progi na relaciji Doga Gora–Ponikva pri Šentjurju, občina Šentjur. Gasilci PGD Dolga Gora in Ponikva pri Šentjurju so požar trave v izmeri okoli dveh hektarjev pogasili.

Ob 15.48 sta na Vranskem trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem NMP Celje in policiji ter posipali cestišče z vpojnimi sredstvi.

Ob 23.56 je v Podgradu v občini Šentjur gorela podrast v gozdu na površini približno 2 hektarja. Gasilci PGD Šentjur in Lokarje so požar omejili in pogasili ter posamezna žarišča polili z vodo.

Od petka je v vsej državi sicer razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja.

*slika je simbolična

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,642 seconds.