Evakuacija, plaz, požar

13. 10. 2020 09:15

Včeraj je ob 1.37 v Gosposki ulici v Celju zagorel stanovanjski objekt, ogenj pa se je razširil na ostrešje. Posredovali so gasilci PGE Celje, PGD Celje-Gaberje, PGD Ostrožno in PGD Trnovlje, ki so požar omejili, iz objekta začasno na varno umaknili 7 oseb in eno domačo žival, nato pa požar dokončno pogasili in pregledali objekt.

Ob 7.45 na Hmeljarski cesti v Preboldu obolela oseba ni mogla odpreti vhodnih vrat v stanovanje. Gasilci PGD Prebold-Dolenja vas-Marija Reka so odprli vrata in reševalcem NMP omogočili dostop do obolele osebe.

Ob 8.20 sta v križišču Jurčičeve in Bevkove ulice v Žalcu trčili dve osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Žalec so zavarovali kraj, nudili pomoč reševalcem NMP in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Žalec so pregledali pet oseb na kraju nesreče. Ena oseba je sama odšla na pregled v bolnišnico.

Ob 9.49 so iz lokalne ceste v gradnji v Gorici pri Slivnici v občini Šentjur s pomočjo delovnega stroja odstranili okoli 20 kubičnih metrov zemljine. Preko noči se je na cesto sprožil zemeljski plaz. Gasilci PGD Slivnica so zemljo prekrili s folijo.

Ob 16.07 so v gasilci PGD Nova Cerkev v Vizorah v občini Vojnik črpali meteorno vodo iz kleti hiše.

Ob 17.47 je v Pongracu v občini Žalec zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Gasilci PGD Griže, Vrbje in Zabukovica so požar omejili, pogasili, nudili prvo pomoč poškodovani, pregledali in prezračili prostore. Poškodovanko, ki se je opekla po roki, so oskrbeli reševalci NMP.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
139 queries in 0,894 seconds.