FOTO: Trčenje, požar in smrt voznice v Celju, nesreča v predoru Trojane


V sinočnjem silovitem trčenju dveh osebnih vozil v Celju je umrla 44-letna voznica doma iz območja Žalca. Njena 20-letna sopotnica je bila hudo poškodovana, prav tako je bil hudo poškodovan tudi voznik drugega osebnega vozila.

42-letni voznik osebnega vozila je vozil iz smeri Žalca proti Celju. Ko se je pripeljal v naselje Celje, pred semaforizirano križišče Medlog, kjer vozišče regionalne ceste preide iz klasičnega dvosmernega prometa v dvosmerni promet, kjer sta vozna pasova fizično ločena, je z vozilom zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče ter po nasprotnem smernem vozišču vozil proti Čopovi ulici in silovito čelno trčil v osebni avtomobil , ki ga je v tistem trenutku nasproti pravilno    pripeljala 44-letna voznica. Po trčenju je povzročiteljevo vozilo, vozilo poškodovanke,  potiskalo nazaj  v smeri proti  Čopovi ulici. Pri tem se je  vozničino vozilo vnelo in zagorelo, trije potniki pa so ostali ukleščeni v vozilu.

Zaradi hudih poškodb je 44-letna voznica umrla na kraju nesreče, njeno hudo poškodovano 20-letno sopotnico so najprej odpeljali v celjsko bolnišnico in nato na Univerzitetni klinični center v Ljubljano. 42-letni povzročitelj prometne nesreče pa je zaradi hudih poškodb ostal na zdravljenju v Celjski bolnišnici.

Smrtna žrtev tudi v predoru Trojane
Ob 23.49 je v predoru Trojane v občini Lukovica osebno vozilo čelno trčilo v odstavno nišo. Posredovali so gasilci PGE Celje in CPV Domžale ter reševalci NMP, vendar je voznik zaradi poškodb umrl na kraju dogodka.

Vir: PU Celje, www.sos112.si
Foto: PGE Celje