Francoz brez ustreznih dokumentov ter z neregistriranim avtomobilom vozil po sredini vozišča


Policisti Specializirane enote avtocestne policije v Celju so imeli minuli vikend na avtocesti dela z več cestnoprometnimi kršitelji. Izstopala sta francoski in italijanski voznik.

V petek so imeli policisti v postopku voznika osebnega vozila, ki je pri vožnji po smernem vozišču z dvema ali več označenimi prometnimi pasovi, vozil po sredini prometnega pasu in med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Voznika so ustavili in ugotovili, da je državljan Francije vozil osebno vozilo brez vozniškega dovoljenja, vozilo ni bilo registrirano in ni imelo brezhibno delujočih predpisanih delov in opreme. Policisti so prav tako ugotovili, da je državljan Francije vstopil v Republiko Slovenijo brez listine, potrebne za vstop v RS. Vozniku je bilo vozilo zaseženo in je bil priveden k dežurnemu sodniku za prekrške, kjer mu je bila izrečena globa v višini 1500 €.

V soboto pa so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je imel na vozilo pripet lahki priklopnik in je zaradi dežja vozilo ustavil na odstavnem pasu pod nadvozom. Ugotovili so, da je vozilo vozil državljan Italije, ki je v cestnem prometu vozil motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo vozilo zaseženo in je bil priveden k dežurnemu sodniku za prekrške, kateri mu je izrekel globo v višini 480 €. Na kraju mu je bila izrečena tudi globa v višini 150 €, zaradi nepravilne ustavitve vozila na avtocesti.