Gorel avto, poškodba motorista, z vozilom v peško

112

Ob 11.32 je na avtocesti v bližini naselja Orla vas, občina Braslovče, gorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci PGD Šempeter v Savinjski dolini in Ločica ob Savinji ter PGE Celje.

Ob 11.59 se je v Lembergu pri Šmarju pri Jelšah, občina Šmarje pri Jelšah, na motokros progi poškodoval motorist. Reševalci NMP Šmarje pri Jelšah so poškodovanca na kraju oskrbeli in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Celje.

Ob 12.16 se je v Škalah, občina Velenje, kadilo iz osebnega vozila. Gasilci PGD Velenje in Škale so osebno vozilo pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 13.09 je na Mariborski cesti v Celju osebno vozilo zbilo peško. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulator in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, ki so nato poškodovano osebo na kraju dokončno oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 13.50 je posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP Maribor s helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz Velenja v UKC Maribor. Kraj pristanka helikopterja so zavarovali gasilci PGD Velenje.

Ob 14.09 je bil v Pongracu v občini Žalec gorelo okoli nepogašenega kurišča. Požar so pogasili gasilci PGD Zabukovica in nato preventivno pregledali okolico.