Gorel plinski žar, dva travniška požara, prevoz s helikopterjem

20. 02. 2021 19:55

Ob 15.35 je helikopter SV z ekipo HNMP Ljubljana iz Brnika poletel na Planino v občini Ljubno ob Savinji, kjer je prevzel pacienta in ga prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 8.28 so v naselju Topolšica, občina Šoštanj, v dimniški tuljavi stanovanjskega objekta gorele saje. Gasilci PGD Topolšica so počakali, da so seje dogorele, prezračili prostore ter opravili pregled s termovizijsko kamero.

Ob 14.39 je v naselju Topolšica, občina Šoštanj, v garaži stanovanjskega objekta gorel plinski žar. Gasilci PGD Topolšica in PGD Šoštanj so požar pogasili, prestavili žar in plinsko jeklenko na prosto, prezračili prostore in s termovizijsko kamero pregledali celoten objekt. Nastala je velika materialna škoda.

Ob 12.09 so na Starem trgu v občini Velenje gasilci PGD Velenje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in tako omogočili vstop reševalcem do obolele osebe.

Ob 15.19 je v Klancu, občina Dobrna, prišlo do travniškega požara. Posredovali so gasilci PGD Dobrna, ki so požar omejili in pogasili. Zgorelo je okoli 200 kvadratnih metrov travnika.

Ob 15.41 so na Teharski cesti v Celju gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka in pogasili požar suhe trave na površini okoli 400 kvadratnih metrov.

Foto: FB/PGD Šoštanj-mesto

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 0,932 seconds.