Gorele bale, s traktorjem v potok, strela zanetila požar (+zemljevid udarov strel)

12. 06. 2019 08:40

rp_112logo.jpgVčeraj so ob 14.32 v Lokah pri Mozirju, občina Mozirje, zagorele bale, ki naj bi bile ob gospodarskem objektu. Posredovali so gasilci PGD Mozirje, ki so na kraju ugotovili, da so bile bale sena na prikolici, pripeti na traktor, katerega je lastnik, ob zagoretju, zapeljal stran od gospodarskega objekta. Pri tem so goreče bale padle iz prikolice na drug traktor, ki je imel nameščeno povijalko za bale. Gasilci so nato pogasili goreč traktor, povijalko, prikolico in bale.

Ob 18.12 se je na Polulah v občini Celje voznik s traktorjem prevrnil v potok. Celjski poklicni gasilci so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe ter odklopili akumulator na traktorju. Reševalci NMP Celje so poškodovanega prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Ob 18.13 so v Okonini, občina Ljubno, posredovali gasilci PGD Okonina, ki so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala mrtva oseba.

vir: lightningmaps.org
vir: lightningmaps.org

Ob 19.46 je v Gradišču pri Vojniku, občina Vojnik, zaradi udara strele zagorel vrh smreke. Gasilci PGD Vojnik so opravili ogled in ugotovili, da se je ogenj ugasnil in intervencija ni bila potrebna.

Ob 20.25 je v kraju Pijovci, občina Šmarje pri Jelšah, udarila strela v gospodarsko poslopje in zanetila požar. Gasilci PGD Mestinje, Šmarje pri Jelšah in Sladka Gora so požar lokalizirali, pogasili, odstranili krmo in kmetijske stroje.

Ob 23.02 je prišlo do prometne nezgode na AC Šentrupert–Šempeter, pred izvozom Šempeter, občina Braslovče, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo. Gasilci PGE Celje so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, odklopili akumulator ter posuli izlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom. Lažje sta bili poškodovani dve osebi, ki so ju reševalci NMP Celje prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

koncert-nana-milcinski-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 0,783 seconds.