Gorelo med Lavo in Novo vasjo, trk v Levcu (dopolnjeno), zagozdena noga v prekopalniku

112,

Sinoči je nekaj pred 19. uri na pešpoti med Lavo in Novo vasjo v občini Celje gorelo v naravnem okolju. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci PGE Celje in PGD Ostrožno zavarovali kraj dogodka in pogasili požar.

Nekaj pred 22. uro sta v naselju Levec, občina Žalec, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Levec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP. Slednji so jo prepeljali v SB Celje.

Informacija Policijske uprave Celje

Prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami so policisti včeraj zvečer obravnavali v Levcu, kjer je voznik osebnega vozila pred krožiščem zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebno vozilo, ki je vozilo pred njim. Zaradi trčenja je bil udeležen voznik osebnega vozila lažje telesno poškodovan. Povzročitelj prometne nesreče je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 1,33 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper povzročitelja bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Danes se je ob 9. uri v naselju Šmartno ob Dreti, občina Nazarje, občan poškodoval z bencinskim prekopalnikom. Gasilci PGD Nazarje so s tehničnim posegom rešili zagozdeno nogo iz prekopalnika ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečenca.

Informacija Policijske uprave Celje

Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče ugotovili, da se je 61-letni moški huje poškodoval pri opravljanju del z motokultivatorjem. Zaradi hudih poškodb je bil s kraja odpeljan s helikopterjem v SB Celje, kjer je ostal na zdravljenju. Tuja krivda je izključena, policisti bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje