Gorelo ostrešje stanovanjske hiše, v prostorih stanovanja sum uhajanja plina

29. 12. 2021 11:29

Včeraj ob 7.09 je v Lahomnem, občina Laško, zaradi pregretja lesene okolice dimniške tuljave zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci PGD Laško so požar omejili pred razširitvijo v stanovanjski del, odstranili okoli štiri kvadratnih metrov strešne kritine in del ostrešja ter požar dokončno pogasili. Gasilci so nato razkrito ostrešje prekrili s folijo, objekt prezračili, prostore pregledali s termovizijsko kamero in izmerili koncentracijo ogljikovega monoksida. Reševalci NMP Laško so preventivno pregledali stanovalca. Objekt ni več primeren za bivanje.

Včeraj ob 10.20 so zaznali sum uhajanja plina v stanovanjski hiši v Arji vasi v občini Žalec. Gasilci PGE Celje in PGD Arja vas so opravili meritve koncentracije plinov v prostoru, izklopili plinsko peč ter zaprli požarno plinsko pipo. Lastniku so prepovedali nadaljnje kurjenje do pregleda plinske peči pristojne službe.

Včeraj ob 1.33 je v Zadobrovi v občini Celje zagorela garaža ob stanovanjski hiši. Gasilci PGE Celje in PGD Škofja vas so požar omejili in pogasili ter prezračili in pregledali objekt.

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
139 queries in 0,672 seconds.